peiraxtiri

Σταϊκούρας: Είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση επανέφερε το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής εντός τροχιάς», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι «δόθηκε διετής παράταση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, οι δόσεις της δανειακής σύμβασης εκταμιεύονται κανονικά και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους έχει ενισχυθεί».


Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ, που συνδιοργανώνουν στη Νέα Υόρκη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών, απηύθυνε πρόσκληση προς τους Αμερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «σήμερα, είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το μεγάλο εύρος των διαρθρωτικών αλλαγών υλοποιήθηκε, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων άρχισε να υλοποιείται, η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αυξήθηκε, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα επιταχύνεται και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται».

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «σήμερα, η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί. Η Κυβέρνηση, έχοντας ισχυρή πολιτική βούληση και επιδεικνύοντας ξεκάθαρη αποφασιστικότητα, έχει σταθεροποιήσει την κατάσταση στο εσωτερικό και έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «στον πρώτο χρόνο θητείας της Κυβέρνησης μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις, που αποτυπώνονται και σε σχετικούς δείκτες και ότι οι τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας παράγουν απτά αποτελέσματα».«Αυτές οι ενδείξεις», όπως είπε «καταδεικνύουν ότι είμαστε στη σωστή πορεία.

Ωστόσο, πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και να μειωθεί η εξαιρετικά υψηλή ανεργία».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης, λοιπόν, επικεντρώνεται στη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, στην προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης, στην αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα, στην ανάπτυξη, μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, ενός σταθερού, βιώσιμου και επαρκώς κεφαλαιοποιημένου τραπεζικού συστήματος, στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στην υλοποίηση, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, στην υιοθέτηση πολιτικών απασχόλησης. Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να επιτευχθεί η επώδυνη, αλλά αναγκαία, δημοσιονομική προσαρμογή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η μόνη επιλογή που είχε, η ελληνική κυβέρνηση, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών και την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής προσέγγισης κατά τη διαδικασία προσαρμογής. Γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας, αν και απαραίτητες, δεν είναι από μόνες τους επαρκείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτές πρέπει να συνδυάζονται με αναπτυξιακές πολιτικές».

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «η χώρα είναι στο σωστό δρόμο. Οι στόχοι επιτυγχάνονται, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι πρωτόγνωρη και βιώσιμη, οι προσφάτως θεσπισμένες μεταρρυθμίσεις είναι βαθιές και αξιόπιστες, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται, το επενδυτικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί και η ανάκαμψη της Οικονομίας αναμένεται το 2014. Φυσικά, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και πανηγυρισμών, ούτε όμως για μίζερες προσεγγίσεις. Σήμερα, όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα».


 
ΕΙΣΑΙ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ LIKE;
Κάνε Like τώρα για να μπαίνεις αυτόματα σε όλες τις κληρώσεις με τα δώρα!